?

Log in

No account? Create an account
Previous Entry ЕВТНЕМС ТЕДЕ ЛИЯТНЕНЕНЬ Next Entry
Михаил Седойкин
третий
erisow wrote in nudej
Чачсь Мордовия Республикань Дубенской райононь Кенде (Чиндяново) велесэ 1960-це иень ноябрянь 4-це чистэ.
1976-це иестэ мольсь тонавтнеме Саранскоень музыкальной училищав дирижерско-хоровой отделенияв. Морамо тевентень (вокалонтень) тонавтнесь РСФСР-нь Заслуженной артистэнть Дмитрий Иванович Еремеевень пельде, кона се шкане важодсь Саранскоень музыкальной театрань прявтокс.
Училищанть прядомадо мейле, 1980-це иестэ, Михаилэнь саизь армияв. Понгсь сон Дальней Востоков, Комсомольск-на-Амуре ошсо служась полковой оркестрасо, седясь валторнсо.
2004-це иестэ лиссь "Филантроп" раськеютконь премиянь лауреатокс. Морась Россиянь Малой театрасо, Женевасо, Лозаннасо, кавксть тердтнизь Китаев.
Неень шкане эри Комсомольске-на-Амуре ошсо. Сеедьстэ морси ошонь кенярксчитнесэ.

седойкин
Седойкин Михаил Григорьевич родился 4 ноября 1960 года в селе Чиндяново (Кенде веле) Дубёнского района Республики Мордовия. В 1976 году поступил в Саранское музыкальное училище на дирижерско-хоровое отделение. Вокалу учился у заслуженного артиста РСФСР Еремеева Дмитрия Ивановича - в то время директора музыкального театра Саранска. После окончания училища в 1980 году был призван в армию, служил на Дальнем Востоке (г.Комсомольск-на-Амуре). В полковом оркестре играл на валторне.
В 2004 году стал лауреатом международной премии «Филантроп». Пел в Малом театре России, в Женеве, в Лозанне. Два раза приглашали в Китай. В настоящее время живет в г.Комсомольск-на-Амуре, часто выступает на городских мероприятиях.

Cкамочинь гармошкась

Велесэ киньгак эйстэ а кекшеват


сед 2
Те монь чачома мастором

Эряк чачома велинем


Сёрма аванень

Ой, тон ойминем

Адя, ялгат, розь паксяв

Эряк, авай!

Марямак, сехте парынем!

Авань кудом

Ванстодо мирэнть
Валтнэ П. Любаевонь, музыкась Р. Жегалинань

Ванстодо мирэнть-минус

  • 1
Михаил Седойкиндэ седе домкасто ловнодо тестэ:
http://tolava.livejournal.com/15260.html

Пользователь mysliwiec сослался на вашу запись в своей записи «Чудесеня» в контексте: [...] ещё до их перевода на русский язык) в оригинальном исполнении М.Г. Седойкина, можно послушать ЗДЕСЬ [...]

  • 1